Loading...

Otroška igrišča

OTROŠKA IGRIŠČA

Otroška igrišča v upravljanju JZR

* igrišče je na športnem parku Dašnica,

kjer vam nudimo tudi:

- odlične pogoje za izvajanje atletskih vsebin (tekaška proga, skok v daljino, met krogle, ...)

- igrišče za odbojko na mivki  (možnost rezervacije)

- asfaltno igrišče za košarko

- asfaltno igrišče za mali nogomet

- travnato igrišče za igranje malega nogometa na odboj

- letni bife odprt vsak dan od 16.30 dalje

- piknik prostor (primeren za skupine do 25 oseb


 


* igrišče pri bifeju na bazenu,

kjer vam nudimo tudi:

- sladoled, pizze, bureke in raznovrstne napitke

- igrišče za tenis

- lepa mirna in urejena terasa bifeja na bazenu 

 OTROŠKO IGRIŠČE PRED BAZENOM žELEZNIKI

 Opomba: Vsem balinarjem se opravičujemo ker smo balinišče preuredili v otroško igrišče.

Naša želja zadnjih nekaj let vse do 2015 je bila, da bi se balinanje v Železnike vrnilo v obliki zdrave rekreacije z rekreativno ligo v Balinanju. Ker smo imeli prostor za balinanje ob bifeju Bazena v Železnikih in ker imamo v Železnikih izkušene balinarje smo skušali pridobiti tudi mlajše balinarje, ki jim je ta šport všeč. Žal je tako mladim kot tudi starejšim balinarjem zaradi ne igranja ta šport postal nezanimiv.  

Razmišljali smo že o rušitvi balinišča, a smo se leta 2013 odločili, da damo še eno priložnost občanom-balinarjem in da preko lige po dolgih letih poskušamo ohraniti igrišče aktivno. Tudi tu se ni izšlo po načrtih. Razmišljali smo tudi o pomladitvi in ustanovitvi društva, ki bi organizirano peljalo balinarsko dejavnost v Železnikih naprej, toda vse je ostalo le pri govoricah.

Zadnjih 10 let se je balinalo edino na čipkarskih dnevih 1 dan - Balinanje za zlato čipko. Žal je bilo to premalo že samo iz gledišča urejanja in vzdrževanja balinarskega igrišča. V zadnjih treh letih smo tudi poizkusili balinarje navdušiti vsaj še za en dodatni dan balinanja - balinanje na igrah JZR, ki so se pričele z letom 2011. Tudi za ta turnir se v 3 letih balinarji niso nikoli zbrali na omenjenem balinišču. 

Zaradi neaktivnosti in ne odzivnosti na pozive in prošnje balinarjev smo se odločili, da prostor, ki zavzema dobršen del prostora na terasi bazena spremenimo v varen prostor z otroškimi igrali in s tem damo vsaj otrokom možnost varnega tekanja in zabave ob druženju. Hkrati pa smo sprostili tudi zelenico med baliniščem in bazenskim delom terase, ki jo bomo v prihodnosti namenjali kopalcem v bazenu. 

Hvala za razumevanje in vabljeni k nam, na lepo urejeno teraso.

                                                                         Direktor JZR : Gregor Habjan